Рэцэпты з піты

 

1. Піта сытная (напоўненная фаршам)

пiта з фаршам1. Вазьміце піту нежную, тоставую ці вострую ад кампанii «Пiта-сэрвic».

2. Разчыніце яе так, каб атрымалася кішэня (кармашык). Змажце піту ўнутры і з наружы аліўкавым ці сонячнікавым алеем.

3. Далей прыгатуйце начынне (начынку): абсмажце фарш на патэльні практычна да поўнага гатунку, дадаўшы туды лук, змяльчоныя таматы і алей. Соль, перац і іншыя спецыі па густу.

4. Атрыманыя інгрэдыенты ўкладзіце ў піту і  пастаўце смажыцца ў духоўку на 3-5 хвілін пры тэмпературы 180-200 °С.

Піта сытная гатова да ўжыванння.

Пасля прыгатавання і ахаладжэння піту варта замарозіть і пры неабходнасці разагрэць у мікраволнавай печы.

2. Піта звычайная з ветчыной і гароднінай

Піта звычайная 1 Піта звычайная 2

1. Вазьміце піту нежную, тоставую ці вострую ад кампанii «Пiта-сэрвic».

2. Разчыніце яе так, каб атрымалася кішэня (кармашык).

3. Нарэжце ветчыну, каўбаску, бекон і ўкладзіце гэтыя шматочкі ў піту.

4. Вазьміце бутэрбродны сыр, які прадаецца квадратнымі шматкамі, ці нарэжце з кавалка звычайны.

5. Дадайце ў піту гародніну (плоскія шматкі таматаў, салат, салодкую цыбулю).

6. Гуркі лепш дадаваць маласольныя ці салёныя.

7. Гатовую страву магчыма разагрэць у мікравалноўцы, пасля дадаць па густу розныя соўсы (маянэз, кетчуп і. г. д.)

Гэтая страва гатуецца вельмі лёгка, так што яе можа зрабіць нават дзіця.

 

3. Піта на грыле

1. Вазьміце піту нежную, тоставую ці вострую ад кампанii «Пiта-сэрвic».

2. Разчыніце яе так, каб атрымалася кішэня (кармашык).

3. Абсмажце яе на грыле з абедзвух бакоў.

4. Абсмажце каўбаскі на грыле, нарэжце іх кавалкамі і дадайце ў піту.

5. Дадайце ў піту гародніну (плоскія шматкі таматаў, салат, салодкую цыбулю).

6. Гуркі лепш дадаваць маласольныя ці салёныя.

7. Страва гатова да ежы. Прыемнага Апетыту!

4. Піта смажаная з сырам «Сулугуні»!

1. Вазьміце піту нежную, тоставую ці вострую ад кампанii «Пiта-сэрвic».

2. Разчыніце яе так, каб атрымалася кішэня (кармашык).

3. Дадайце ўнутар піты ломцікі сыру сулугуні па усёй унутранай плошчы піты.

4. Разагрэйце патэльню да магчымасці гатунку.

5. Дадайце у патэльню зусім крышачку алеі.

6. Абсмажце піту з абедзвух бакой па 1 хвіліне з кожнай стараны трохі прыжымая ведэльцам ці лапаткай.

7. Дачакайцеся, как страва астыла і можна частавацца. 

8. Прыемнага Апетыту!